File #: 19-1078    Version: 1 Name:
Type: Ordinance Status: Passed
File created: 10/24/2019 In control: City Commission
On agenda: 2/11/2020 Final action:
Title: ORDINANCE NO. 05-20: AN ORDINANCE OF THE CITY COMMISSION OF THE CITY OF DELRAY BEACH, FLORIDA, REZONING LAND PRESENTLY ZONED GENERAL COMMERCIAL (GC) IN PART, NEIGHBORHOOD COMMERCIAL (NC) IN PART, AND PROFESSIONAL OFFICE DISTRICT (POD) IN PART, TO CENTRAL BUSINESS DISTRICT (CBD); SAID LAND CONTAINING APPROXIMATELY 39.42 ACRES, AND GENERALLY LOCATED WITHIN THE AREA BOUNDED ON THE NORTH BY SE 4TH STREET, ON THE SOUTH BY SE 10TH STREET, ON THE EAST BY SE 7TH AVENUE, AND ON THE WEST BY SE 4TH AVENUE, ALL OF WHICH ARE ADJACENT TO EITHER SE 5TH AVENUE OR SE 6TH AVENUE, AS MORE PARTICUARLY DESCRIBED HEREIN; AMENDING THE “CITY OF DELRAY BEACH, ZONING MAP, JUNE 29, 2017”; PROVIDING A CONFLICTS CLAUSE, A SEVERABILITY CLAUSE; PROVIDING AN EFFECTIVE DATE; AND FOR OTHER PURPOSES. (FIRST READING/PUBLIC HEARING)
Sponsors: Development Services Department
Attachments: 1. Agenda Cover Report, 2. Ord No. 05-20 Rezoning to CBD 1st Reading, 3. Ord No. 05-20 PZB Staff Report, 4. Ord No. 05-20 Location Map, 5. Ord No. 05-20 Proposed Zoning Map
TO: Mayor and Commissioners
FROM: Anthea Gianniotes, Development Services Director
THROUGH: George Gretsas, City Manager
DATE: February 11, 2020

Title
ORDINANCE NO. 05-20: AN ORDINANCE OF THE CITY COMMISSION OF THE CITY OF DELRAY BEACH, FLORIDA, REZONING LAND PRESENTLY ZONED GENERAL COMMERCIAL (GC) IN PART, NEIGHBORHOOD COMMERCIAL (NC) IN PART, AND PROFESSIONAL OFFICE DISTRICT (POD) IN PART, TO CENTRAL BUSINESS DISTRICT (CBD); SAID LAND CONTAINING APPROXIMATELY 39.42 ACRES, AND GENERALLY LOCATED WITHIN THE AREA BOUNDED ON THE NORTH BY SE 4TH STREET, ON THE SOUTH BY SE 10TH STREET, ON THE EAST BY SE 7TH AVENUE, AND ON THE WEST BY SE 4TH AVENUE, ALL OF WHICH ARE ADJACENT TO EITHER SE 5TH AVENUE OR SE 6TH AVENUE, AS MORE PARTICUARLY DESCRIBED HEREIN; AMENDING THE “CITY OF DELRAY BEACH, ZONING MAP, JUNE 29, 2017”; PROVIDING A CONFLICTS CLAUSE, A SEVERABILITY CLAUSE; PROVIDING AN EFFECTIVE DATE; AND FOR OTHER PURPOSES. (FIRST READING/PUBLIC HEARING)

Body
Recommended Action:
Recommendation
Review and consider Ordinance No. 05-20 on First Reading, a rezoning of approximately 39.42 acres of land from General Commercial in part, Neighborhood Commercial in part, and Professional Office District in part, to Central Business District for the properties generally located within the area bounded on the north by SE 4th Street, on the south by SE 10th Street, on the east by SE 7th Street, and on the west by SE SE 4th Avenue, all of which are adjacent to either SE 5th Avenue or SE 6th Avenue.

Body
Background:
The effort to expand the Central Business District (CBD) along SE 5th and 6th Avenues to SE 10th Street was directed by the City Commission to help guide future redevelopment using the Land Development Regulations (LDRs) to provide a higher level of design criteria that encourage investment in the area, while ensuring compatible transitions between the commercial corridor and the adjoining residential neighborhoods. The proposed zoning designation is similar in in...

Click here for full text