File #: 22-1789    Version: 1 Name:
Type: Ordinance Status: Agenda Ready
File created: 12/14/2022 In control: City Commission
On agenda: 1/10/2023 Final action:
Title: ORDINANCE NO. 04-23: AN ORDINANCE OF THE CITY COMMISSION OF THE CITY OF DELRAY BEACH, FLORIDA, AMENDING THE LAND DEVELOPMENT REGULATIONS OF THE CITY OF DELRAY BEACH CODE OF ORDINANCES, CHAPTER 1, “GENERAL PROVISIONS,” ARTICLE 1.1, “ADOPTION OF CODE,” SECTION 1.1.6, “AMENDMENTS,” MODIFYING THE PROCEDURE FOR PRIVATELY INITIATED AMENDMENTS TO THE LAND DEVELOPMENT REGULATIONS; AMENDING CHAPTER 2, “ADMINISTRATIVE PROVISIONS,” ARTICLE 2.4, “GENERAL PROCEDURES,” SECTION 2.4.5, “PROCEDURES FOR OBTAINING DEVELOPMENT APPROVALS,” SUBSECTION (M), “AMENDMENT TO THE LAND DEVELOPMENT REGULATIONS,” TO REQUIRE SPONSORSHIP BY A SINGLE COMMISSIONER IN ORDER TO APPEAR AT A COMMISSION WORKSHOP MEETING AND TO REQUIRE SUPPORT BY AT LEAST THREE MEMBERS OF THE CITY COMMISSION AT A WORKSHOP MEETING IN ORDER TO SUBMIT A PRIVATELY INITIATED AMENDMENT TO THE LAND DEVELOPMENT; PROVIDING A CONFLICTS CLAUSE, A SEVERABILITY CLAUSE, AUTHORITY TO CODIFY, AND PROVIDING AN EFFECTIVE DATE. (FIRST READING)
Sponsors: Development Services Department
Attachments: 1. Agenda Cover Report, 2. Ordinance No. 04-23, 3. PZB Staff Report, 4. Legal Review
Date Ver.Action ByActionResultAction DetailsMeeting DetailsVideo
No records to display.
TO: Mayor and Commissioners
FROM: Anthea Gianniotes, Development Services Department
THROUGH: Terrence R. Moore, ICMA-CM
DATE: January 10, 2023

Title
ORDINANCE NO. 04-23: AN ORDINANCE OF THE CITY COMMISSION OF THE CITY OF DELRAY BEACH, FLORIDA, AMENDING THE LAND DEVELOPMENT REGULATIONS OF THE CITY OF DELRAY BEACH CODE OF ORDINANCES, CHAPTER 1, “GENERAL PROVISIONS,” ARTICLE 1.1, “ADOPTION OF CODE,” SECTION 1.1.6, “AMENDMENTS,” MODIFYING THE PROCEDURE FOR PRIVATELY INITIATED AMENDMENTS TO THE LAND DEVELOPMENT REGULATIONS; AMENDING CHAPTER 2, “ADMINISTRATIVE PROVISIONS,” ARTICLE 2.4, “GENERAL PROCEDURES,” SECTION 2.4.5, “PROCEDURES FOR OBTAINING DEVELOPMENT APPROVALS,” SUBSECTION (M), “AMENDMENT TO THE LAND DEVELOPMENT REGULATIONS,” TO REQUIRE SPONSORSHIP BY A SINGLE COMMISSIONER IN ORDER TO APPEAR AT A COMMISSION WORKSHOP MEETING AND TO REQUIRE SUPPORT BY AT LEAST THREE MEMBERS OF THE CITY COMMISSION AT A WORKSHOP MEETING IN ORDER TO SUBMIT A PRIVATELY INITIATED AMENDMENT TO THE LAND DEVELOPMENT; PROVIDING A CONFLICTS CLAUSE, A SEVERABILITY CLAUSE, AUTHORITY TO CODIFY, AND PROVIDING AN EFFECTIVE DATE. (FIRST READING)

Body
Recommended Action:
Recommendation
Consider Ordinance No. 04-23, a City-initiated request to amend Section 1.1.6 and Section 2.4.5(M) of the Land Development Regulations (LDR) to require that at least one Commissioner shall sponsor the placement of a privately-initiated amendment to the LDR on a Commission Workshop agenda, and at least three members of the City Commission shall support a privately-initiated amendment to the LDR at such Workshop prior to the submittal of an application for the request.

Body
Background:
Ordinance No. 25-21 was adopted on August 10, 2021 to require sponsorship by one Commissioner prior to the submittal of a private request to amend the LDR. This amendment provides the City Commission an opportunity to provide feedback on privately-initiated requests to the amend the LDR at the beginning of the process, wh...

Click here for full text